Aika moni rakentelee vielä kotisivuja, miettii sosiaalista mediaa kanavavalintoina ja unohtaa digitalisoitumisen ilmiönä täysin huomioimatta.
Mitä on verkkoläsnäolosi rooli liiketoimintastrategiassasi? Onko sitä edes siellä? Onko sinulla edes kirjoitettua digistrategiaa?
Verkon rooli on muuttunut. Verkkokauppasi voi tukea kivijalkamyymälöitäsi ja toisinpäin. Verkkoa ei tule nähdä uhkana, vaan mahdollisuutena. Kunnolla suunniteltu verkkoläsnäolo toimii kilpailuetuna ja se voi antaa tarvittavan etumatkan ulkomaisiin isoihin toimijoiden nähden.
Miten palvelet verkossa? Missä tilanteessa voit tarjota asiakkaallesi lisäarvoa verkkopalvelusi käytössä? Näetkö verkon digitaalisena palvelukanavana, joka laajentaa asiakaspalveluasi, myyntiäsi ja markkinointiasi fyysisen sijantisi ulkopuolelle?
Helpottaako verkkopalvelusi ostamista, vai tuoko se lisäkuormaa helpdeskiin? Miten asiakkaasi voisi tehdä ostopäätöksen avullasi koska tahansa, missä tahansa.
Melko pieniä ja yksinkertaisia asioita, mutta ne unohtuvat liian useasti. Rakennetaan liian IT vetoisia projekteja tai tehdään suunnittelua pelkän visuaalisuuden ehdoilla. Unohtuiko User Experience, vai eikö sitä koettu tärkeäksi? Käyttökokemussuunnittelu on vaikein asia ostaa. Markkinoilla on kaikenlaisia toimijoita, jotka nimeävät tekijöitään uusilla titteleillä, ilman että työnkuva muuttuu. Tai mikä pahinta, työtavat pysyvät samanlaisina
Olen tälläkin viikolla kirjoittanut siitä kuinka suunnitteluprosessit muuttuvat. Sillä muutoksella on iso rooli siinä kun kotisivuja muokataan verkkopalveluiksi ja intranetit muotoutuvat työntuottavuus ratkaisuiksi. Ymmärrän että näiden palveluiden ostaminen ja myyminen voi olla vielä hankalaa, kun kokemuksia ei ole riittävästi kummallakaan puolella. Moni asiakas ostaa kerran viidessä vuodessa projekteja, kun taas toimittaja rakentaa niitä samassa ajassa kymmeniä, ellei satoja. Tietotaito ei aina kohtaa pöydän eri puolilla.
Sain eräässä projektissa titteliksini ”tunteiden tulkki”. Toimin juuri siinä rajapinnassa ja hetkessä tulkkina, jolloin asiakas, toimittaja ja suunnittelija liian helposti alkaa puhua omaa kieltään. Kokonaisuus hämärtyy ja focus siirtyy vääriin asioihin. Ajan vain yhtä asiaa eteenpäin. Sitä että lopputulos on niin hyvä että jokainen osallistuja on tyytyväinen.
Mitä digitaalinen palvelukanava tarkoittaa juuri sinun toimialallasi? Jos raha ei olisi ongelma, minkälainen verkkopalvelu räjäyttäisi pankin? Mikä on unelmatilanne? Se kun verkkopalvelu tuottaa liiketoimintaa ja euroja enemmän kuinmkustannuksia? Mitä pitäisi tehdä, jotta se muuttuisi todellisuudeksi?
Heitä haaste. Laita kommentti tai sähköpostia, niin saat yksilöllisen vastauksen juuri sinun verkkopalvelusi kehittämiseen. Olen käytettävissä.