Kun Stubb Twiittasi Linnasta


Piti kirjoittaa jo aikaisemmin tästä. Nyt sain aikaiseksi vihdoinkin kirjoittaa pari riviä. Stubb otti Linnan juhlissa kuvia ja laittoi ne Twitteriin. Ja siitähän se häly sitten nousi.

”Tapakouluttaja Kaarina Suonperä kritisoi Alexander Stubbin käytöstä Linnan juhlissa.” – MTV3

Siis mitä? Jos katsotte Googlesta että minkä ikäinen Suonperä on, huomaatte että tässä on kyseessä kaksi täysin eri sukupolvea. On todella hölmöä kuvitella, että meillä nettinatiiveilla, joihin lasken myös trendikkään ulkomaankauppaministerimme, olisi jotenkin kaksi eri elämää. Online ja offline.

Tapakouluttaja voisi ehkä herätä tälle vuosituhannelle ja ymmärtää että nykyihminen jakaa kaiken mitä tekee, ellei jotenkin erikseen rajaa tiettyjä tilanteita pois. Näihin voi kuulua jotkin omat henkilökohtaiset asiat. Yksityisyydestämme haluamme silti edelleen osin pitää kiinni.

Samaisesta uutisesta kirjoitettiin myös, että kuvaamalla ja twiittaamalla jotenkin koko juhlien arvo laskee. Ainakin kun itse viimeksi katsoin, niin Linnan juhlat ovat yksi katsotuin televisio-ohjelma. Miten televisiointi eroaa kännykkäkuvista tai twiittaaminen haastatteluista? Ehkä media nosti tämän asian esille, sillä se pelkää että heidän roolinsa heikkenee kun kansalaisten tuottama sisältö on mielenkiintoisempaa kuin heidän. Ihan tiedoksi, näin on ollut jo pitkään..

Alexander Stubb saa minulta täydet pisteet. Tämä ”Nokia 3310” -kansa ei pääse pois analogisesta ajatusmaailmastaan ilman tienraivaajia.

Me olemme sisällöntuottajia. Me olemme media. Me olemme online 24/7.



Janne Gylling
maanantai 10 joulukuun, 2012


tagit
digitalisoituminen Markkinointi metelimedia muutos Sisältöstrategia sosiaalinen media Tarina Viestintä