Työntekijälähettiläski


Työntekijälähettiläs. Tuo arvaamaton viestinviejä, joka levittelee työnantajansa sisältöjä ympäri verkkoa. Täysin pyyteettömästi hän osoittaa omalla aktiivisuudellaan että hän on kiinnostunut työnantajansa asioista ja haluaa että yritys menestyy myös jatkossa, jotta hänelläkin on työpaikka jonne mennä.

Miksi minä puhun työpaikastani, tai jaan työnantajani sisältöjä? Miksi haluan että ihmiset tietävät missä olen milloinkin töissä?

Haluan itse uskoa että työpaikat ovat olemassa työntekijöitä varten. Yrityksillä on aito halu työllistää ihmisiä, eikä niin että työnantajat olisivat riistäjiä jotka haluavat viedä viimeisenkin palasen selkänahasta. Tämä ajatuksellinen muutos siitä, että työnantaja on riistäjä, siihen että olen työntekijänä kiitollinen että työnantajani mahdollistaa asuntolainani lyhentämisen on valtava.

Olen ollut lähtökohtaisesti jokaisesta työpaikastani ylpeä. Saan tehdä töitä arjessa äärettömän hienojen tyyppien kanssa. Opin uusia asioita lähes joka viikko. Huomaan että saan kehitettyä omaa osaamistani osana työn tekemistä. Innostun asioiden tekemisestä niin paljon että lopetan työtuntien laskemisen.

Työ on aina ollut minulle tavallaan yksi harrastuksistani. Pyrin sitoutumaan aina nykyiseen työpaikkaani siten että annan itsestäni sen mitä arki vaatii. Joskus se ottaa päivästä tunteja aika paljon, mutta saan vastavuoroisesti tehdä sellaisia asioita joista nautin ja jotka pitävät minut hereillä.

En osaa suhtautua työhön kahdeksasta neljään -asenteella. En voisi kuvitella että olisin koskaan sellaisessa paikassa töissä hetkeäkään. Työllä pitää olla merkitys minulle.

Työntekijälähettiläski

Joskus voi tuntua raskaalta kantaa työasioita 24/7. Olkoot se nimeltään ”työtekijälähettiläs-läskiä”. Sitä ylimäärästä painolastia kun kaikki mitä teet liittyy tavalla tai toisella työhön ja työnantajaan.

Joskus tuo voi olla raskas kannettava. Kun huomaa että työminä ja kotiminä sekoittuvat ja niiden välillä on vain huomaamaton raja. Itse olen ollut jo pitkään sitä mieltä että on vain yksi minä. Olemme yksilöinä aina myös osa työpaikkaamme, harrastuksiamme ja yhteisöämme.

Ammattilaisurheilijat harjoittelevat useasti lisäpainoilla. Puntit nilkkoihin juoksulenkille, ja teho on harjoituksen aikana täysin erilaista. Omaa suhtautumistaan työntekijänä olemiseen voi myös harjoitella. Jos joudut miettimään arjessa, että miksi minä jakaisin sisältöjä tai jotain muuta joka voisi edistää oman työnantajasi liiketoimintaa, on varmasti hyvä hetki ottaa pieni korkeanpaikanleiri.

Työantaja on omasta mielestäni se perusleiri n.5000 metrin korkeudessa josta jokainen voi tehdä uhkarohkeitakin nousuja, mutta jonne on aina turvallista palata tankkaamaan ja keräämään voimia.

Kyse onkin siis siitä, että haluatko kulkea vain omilla voimilla pitkin rinnettä ja kantaa kaiken sen mitä tarvitset matkan aikana, vai haluatko että sinulla on turvasatama josta löytyy aina tarvittavat asiat valmiina.

Kenen painoja siis haluat kantaa tänään?


21/04/2016


Janne Gylling
Designer • janne@jannegylling.fi