Digipakkopulla – digitalisoituminen jyrää meidätPaasaaminen digitalisoitumisesta on välillä johtanut varsinaiseen digiähkyyn.

Toimintaympäristömme, kulttuurimme ja tapamme kuitenkin muuttuvat väistämättä ja sen muutoksen kärryissä istuminen laittaa pienen ihmisen ajattelemaan.

Entä jos analogisuus valtaa meidät lopulta? Kulutamme liikaa ja olemme liian interaktiivisia. Sosiaalinen kanssakäyminen halutaankin lopulta hoitaa kasvotusten. Emme halua tyytyä digitalisoituvan yhteiskunnan tarjoamaan kylmään kosketukseen.

Juna on matkalla toiseen suuntaan väistämättä vielä pitkään. Ennen kuin palaamme takaisin, on meidän sopeuduttava muutokseen.

Niele digipakkopullaa siihen asti.

Janne Gylling


Avainsanat: digitalisoituminen muutos

2 thoughts on “Digipakkopulla – digitalisoituminen jyrää meidät

  1. Moi,

    Hyvä kirjoitus! olen pohtinut samaa asiaa. Uusien asioiden oppimisessa tuntuu toimivan aina sama kaava. ensin yliarvoidaan kuten tsekkaillaan vessoihin ja prismoihin, sen jälkeen kyllästytään ja todetaan ettei se ”mitään ollutkaan” lopulta ajan kuluttua huomataan vanhojen tapojen korvautuvan uusilla.

    Veikkaan ettei kohta ”kukaan” käy joka päivä naamakirjassa mutta luokkakokoukset, synttärit ja muut yhteisölliset asiat hoidetaan siellä. Milloin viimeksi näit kaukopuhelumarkkinointia? tämän päivän kaukopuhelu on nimeltään Skype. Niin se vaan maailma muuttuu 😉

  2. Juuri niin. Näin kesällä vintilläni vanhan lehden jossa mainostettiin 999 kaukopuheluita ja mietin ettei niihin ole törmännyt ihan hetkeen.

    Suurin hype alkaa Facebookin osalta olemaan kohta ja siitä tulee niin jokapäiväinen ettei se enää kiinnosta. Ja nyt on jo huomannut ettei ihmiset tuota sinne sisältöä läheskään niin paljon kuin 6kk sitten. Eli jotain uutta pitää tulla.

    Asia ei ole trendikäs, jos se on kaikilla. Tämä on tapahtunut Facebookille.

Comments are closed.