Intohimo tekemiseen – Great Place to Work


Olemme osallistuneet Great Place to Work -kilpailuun jo useamman vuoden ajan. Aloitin Solitalla aika tasan vuosi sitten, enkä silloin päässyt osallistumaan. Tänä vuonna täyttelin kysymyspatteriston läpi, kotimatkalla bussissa. Samalla jäin miettimään, että mikä tekee nykyisestä työpaikastani niin loistavan.

Rakentelin reilu vuosi sitten eräälle asiakkaalle rekrytointikonseptia. Silloin saimme kiteytettyä, että suurin merkitys on sillä fiiliksellä joka työntekijällä on maanantai aamuna.  Eli miten työntekijä kokee työmatkan viikonlopun jälkeen. Siihen hetkeen kiteytyy paljon. Jos duuni on ikävää ja hommat ei suju, voi jokainen maanantai olla vain lähtölaukaus perjantain odotukseen.

On kuitenkin myös erilaisia työpaikkoja ja erilaisia työnantajia. Olen saanut työskennellä monessa eri paikassa. Neljä päivää McDonaldsin keittiössä, puhelinmyynnissä, kännykkäkaupassa, mainostoimistoissa, yrittäjänä ja vaikka mitä kaikkea mielenkiinstoista tehneenä. Jokainen paikka antaa vertailukohtia nykyiseen.

Miten sitten varmistetaan se parempi maanantai?

Mistä se lähtee, että duunissa viihtyy? Kai se kuitenkin isolta osin lähtee meistä itsestämme. Miten itse suhtaudumme asioihin, työkavereihin, työhön ja uraamme. Mutta toki työnantaja voi vaikuttaa asiaan paljon. Tarjoamalla mahdollisuuksia, joustoa ja tukea. Töissä pitää viihtyä ja sen pitää antaa meille jotakin. Ei töitä voi tehdä vain rahan takia. Tai en ainakaan usko että kukaan jaksaa tehdä ikävää duunia, vaikka siitä saisikin hyvät rahat. Tai ehkä niitäkin ihmisiä on..

Rakkaudesta lajiin.

Mielestäni omaan tekemiseen pitää olla intohimoa. Halua vaikka kirjoittaa työmatkoilla blogia, tai surffata iltaisin netissä etsimässä ideoita. Kun todella rakastaa sitä mitä sillä hetkellä tekee, tekee kaikkensa sen eteen.

Olen saanut olla töissä useassa yrityksessä, joita voi kutsua ”great place to workiksi”. Silti Solita tarjoaa todella mielenkiintoisia tehtäviä ja uusia haasteita jatkuvasti. Kun tekeminen on mielekästä, säilyy intohimo tekemiseen.

 Janne Gylling
tiistai 2 lokakuun, 2012


tagit
muutos tavoitteet Työ