Ikuinen maanantai


”Niin kirjoitin liikaa eilen taas
Kirjoitin sulle uudestaan
Pitäisi muistaa uskaltaa
Pitäisi muistaa yrittää”

Toni Wirtanen aloittaa tuolla tavalla Apulannan ”Maanantai” biisin. Pitäisi muistaa uskaltaa, pitäisi muistaa yrittää. Niin totta. Pelkäämme epäonnistumista enemmän kuin mitään muuta maailmassa. Silti pitäisi olla rohkeutta yrittää ja antaa mennä.

”Raha kai aina ratkaisee
Odotus viimein palkitsee
Lajinsa parhaat selviytyy
Kun maailma toisin järjestyy”

Meidän päätöksiämme ohjaa liian useasti raha. Pelkäämme ottaa riskejä, sen menettämisen pelossa. Kuitenkin tekemällä pitkäjänteisesti omaa juttuamme, uskomalla siihen, voi lopussa seistä kiitos. Vain uskomalla itseensä, tekemällä kuten itse uskoo, selvityy ehkä lajinsa parhaana, joka muistetaan ikuisesti.

”Tie pelastaa
Tie pelastaa jos uskaltaa
Tie pelastaa jos vaihtaa suuntaa”

Oman tien kulkeminen on raskasta. Se vaatii välillä huomattavasti suurempaa ponnistelua, kuin jo valmiiksi tasoitettu tie. Kuitenkin oman polun kulkeminen palkitsee ja se mahdollistaa paljon parempia kokemuksia.

Kyseinen biisi löytyy Apulannan Plastik levyltä, joka ilmestyi vuonna 2000. Levy nousi ilmestymisvuonnaan Suomen viralliselle listalle ykköseksi. Toni, Sipe ja Tuukka luotsasivat orkesteriaan menestysalbumin jälkeen uusille urille, hyvällä menestyksellä.

Onhan siitä jo kolmetoista vuotta aikaa

Tuona kyseisenä vuonna kuuntelin tuonkin kappaleen melko monta kertaa. Seuraavana vuonna odottikin sitten varusmiespalvelus.

Mitä oikeastaan on maanantai? Onko maanantai saanut liian negatiivisen sävyn? Uskon, että jokainen maanantai osoittaa sen, miten viihdyt työssäsi. Fiilis matkalla töihin harmaan sateisena maanantaina, kertoo enemmän kuin yksikään työhyvinvointitutkimus.

Maanantaissa on valtavasti voimaa. Se mahdollistaa koko viikon käynnistymisen. Maanantai on kuin sukkulan ensimmäiset metrit, jotka antavat sille oikean suunnan. Sukkulan kiinteäajoainemoottorit pauhaavat repien äänivallia kilometrien korkeudessa.

Otetaan siis jokaisesta maanantaista kaikki irti. Se voi olla viikon paras päivä.

 

Apulanta – Maanantai
http://www.youtube.com/watch?v=25Ln_BqR21c
http://apulanta.net/lyriikat/maanantai.shtmlJanne Gylling
sunnuntai 4 elokuun, 2013


tagit
brändi Elämä Ensivaikutelma muutos tavoitteet Viestintä