Ilmainen lounas


Istuin tiistaina töiden jälkeen Helsinkiläisessä ravintolassa. Sain kutsun LinkedInin kautta lyhyeen sparraukseen. Täytyy myöntää etten tiennyt sinne mennessäni yhtään että mistä on kyse. Toki ensimmäinen ajatus oli oikeasti jostain pyramidihuijauksesta tai ternimaito verkostomarkkinoinnista. Onneksi olin väärässä..

Mitä sitten tapahtui?

Saan valtavasti virtaa ja energiaa siitä kuinka ympärilläni olevat ihmiset suhtautuvat työhönsä. Ympäristövaikutus on tekemiseeni todella suuri ja sen takia saan monesti tehtyä kotona enemmän asioita kuin toimistolla. Keskittyminen herpaantuu aika helposti ja ajatukset lähtevät lentämään muualle. Olikin hienoa löytää itsensä pöydästä jossa kaksi asiastaan täysin innostunutta aloittavaa yrittäjää ja tulevaisuuden menestyjää kertoivat liikeideastaan intoa puhkuen.

Arviolta noin tunnin aikana he kertoivat ajatuksistaan ja suunnitelmistaan minulle. Kävimme keskustelua kokonaiskuvasta ja konseptista, kohderyhmistä ja käyttäjistä, liikeideasta ja liiketoimintamallista.

Jäin miettimään heidän ajatuksiaan ja suunnitelmiaan. Uskon täysin, että oikein toteutettuna kyseinen palvelu voi lähteä isosti lentoon.

Mitä minä siitä hyödyn?

Uskon että jokainen kohtaaminen ja lyhytkin sessio maksaa itsensä takaisin jossakin vaiheessa. Antamalla itsestään jotakin ulos, saa aina vastineeksi ajanmyötä jotakin. Varsinkin tässä maassa piirit ovat niin pienet, että tulet aina törmäämään asioihin jotka jätät taaksesi.

Mielestäni meidän jokaisen velvollisuus on antaa omaa aikaamme eteenpäin muiden käyttöön.

Innostu ja innosta. Kaksi asiaa joita meiltä jokaiselta vaaditaan. Meidän tulee innostua asioista ja innostaa muistakin innostumaan. Yrittäjyydessä on pohjimmiltaan aina kyse siitä että yksilö innostuu jostain aiheesta niin paljon että näkee siinä mahdollisuuden itsensä ja muiden työllistämiseen.

Vain yhdessä voimme tukea yrittäjyyttä. Sitä ei voi ulkoistaa kasvottoman yhteiskunnan tai päättäjien harteille. Meidän jokaisen on kannettava vastuumme.Janne Gylling
keskiviikko 5 marraskuun, 2014
Kirjoitettu: junassa

tagit
Elämä Ensivaikutelma Esitys luovuus muotoilu