Keskity saatana


Nyt meni otsikko kyllä vähän keltaisen lehdistön puolelle. Pahoittelut. Not.

Luin pari päivää sitten kirjoitusta siitä kuinka suomalaisilla yritysjohtajilla ei ole aikaa suunnittelulle. Kuinka organisaatioissa keskitytään vääriin asioihin eikä aika riitä kehittämiseen ja uuden tekemiseen. Organisaatiot rakentavat ympärilleen massaa jonka kuljettaminen ketterästi paikasta toiseen muuttuu päivä päivältä raskaammaksi.

Joku viisas sanoi, että yhtiöt syntyvät ihmisistä, eivät tuotteista, konsepteista ja strategioista.

Johtaminen on ihmisten kanssa pelaamista. Syöttelyä, yhteisiä harjoituksia ja pelimatkoja. Kokemuksia, tarinoita ja porukan nivoutumista yhteen. Juuri sen takia hyvät jääkiekkojoukkueet pärjäävät. Jokainen pelaa tietää toisen vahvuudet ja heikkoudet. Peli nähdään etukäteen ja vaikeissa tilanteissa tietää aina mihin kaveri pystyy.

Vaikeassa tilanteessa oleva yritys on kuin karikolla seilaava parisuhde. Se tarvitsee ulkopuolista apua, mutta silti arjessa kommunikointi ja pelaaminen on hoidettava sillä omalla avioliiton osallistujamäärällä. Se parisuhdekonsultti ei voi tulla sytyttämään kynttilää puolestasi. Se voi toki kertoa sen merkityksestä ja maalata lopputulosta, mutta arjen teot on tehtävä itse.

Jos aikasi ei arjessa riitä suunnitteluun, ideointii, innovointiin ja kehittämiseen – keskityt saatana vääriin asioihin.

Varaa kalenteristasi 50% arkeen, 25% tulevaisuuden suunnitteluun ja loput 25% niille asioille joita et vielä tiedä. Sitä kautta mikään yllättävä asia ei syö aikaasi tärkeimmiltä asioilta.

Jos et pysty katsomaan viikottain tulevaisuuteen, katso kalenteriasi. Suunnittelu ja kehittäminen ei ole asia jota teet viikonloppuisin samalla kuin hakkaat puita tai haravoit lehtiä. Se tulee olla selkeä osa arkeasi.Janne Gylling
tiistai 29 huhtikuun, 2014


tagit
brändi digistrategia Elämä Graafinen suunnittelu Kiire luovuus muotoilu tavoitteet