Kuka konsultoisi konsultteja?


Pyytelen Twitterissä aina välillä näitä vierasaiheita, eli kuka tahansa voi heittää aiheen josta kirjoitan. Tällä kertaa tulee pari kirjoitusta putkeen joiden aiheet tulivat @tollevilvanen hahmolta. Käytetään nyt termiä hahmo, kun ei ole mitään hajua kuka hän on. Toinen aihe on: “Kuka konsultoisi konsultteja?”.

Konsultti nähdänä monessa tapauksessa luotettavuudeltaan jossain käytettyjen autokauppiaiden lähimaastossa. (Anteeksi Mikko, tiedän että myyt myös käytettyjä autoja) Konsultin itsetunto on kaikki kaikessa. Hän käy myymässä omaa persoonaansa päivittäin ja hänen vahvin valttikorttinsa on hän itse.

Toisaalta hänen suurin heikkoutensa on hän itse. Tuo valtava itseluottamus voi näkyä hetkittäin sinisilmäisyytenä, jääräpäisyytenä ja liiallisena periksiantamattomuutena.

Anna tulla vaan

Siksi onkin tärkeää, että meillä jokaisella olisi joku jonka kanssa voi heitellä tomaatteja ihan rauhassa. Parasta mitä konsultilla voi olla, on henkilö, mentor, joka tipauttaa hänet maanpinnalle edes muutaman kerran vuodessa. Tuollainen tyypin kanssa pitää istua pitkä ilta ja heitellä ajatuksia, kommentteja ja vasta-argumentteja täysin vapaasti. Täydellinen alastomuus, ei välttämättä kirjaimellisesti, auttaa puhdistamaan ilmaa ja antaa uusille ajatuksille tilaa virrata.

Toisaalta hyvänä konsultin konsulttina toimii läheiset. Se maailmanvalloituksen suunnitelma on hyvä käydä läpi mummon kanssa kahvipöydässä, jolloin saa hieman perspekstiiviä siihen missä tilanteessa kuinkin vielä suuret ikäluokat ovat.

Pitäisikö Suomessa olla konsulttien tukiryhmä? Anonyymien Konsulttien Kerho, jossa voisi fläppitauluun nojaten purkaa tuntojaan. Ehkä sellaiselle voisi olla kysyntää.

Lopuksi

Jokaisen konsultin on silti hyvä muistaa, ettei mitään kannata ottaa liian tosissaan. Naama mutrussa ei synny tulosta. Meidän tulee olla avoimia ottamaan palautetta, kritiikkiä ja kommentteja. Ei meistä kukaan ole täydellinen, vielä tänään.

Älä ole http://fi.wikipedia.org/wiki/Mielens%C3%A4pahoittajaJanne Gylling
torstai 15 toukokuun, 2014


tagit
brändi Elämä Ensivaikutelma Tarina vierasaihe