Miksi omenapuu ei kuki?


Tänään kirjoitellaan #vierasotsikko, kiitos Timo Sorri @SorsiusMaximus

Olen katsellut meidän ikkunasta ulos koko loppukesän. Talomme 60-luvulla rakentanut pariskunta istutti koko pihamaan täyteen hyötypuutarhaa. Koko 1300 neliön tontti oli meidän tähän muuttaessa aika tiukkaan istutettu. On marjapensaita, omenapuita jne.

Kaikista parasta on se, että olen allerginen meidän pihan omenoille

On ollut hauska seurata kuinka koko piha muuttuu pitkin vuotta. Kahdeksan vuotta Sastamalan rauhassa on osoittanut kuinka pihamaa elää vuodenaikojen mukaan.

Ideat synnytetään

Vähän samaan tapaan kuin omenapuu jättää kukkimatta aina välillä, jää myös meidän ihmisten arjessa ideoiden nuput syntymättä. Omenapuiden tapauksessa, puut ovat ehkä saaneet liikaa typpilannoitteita, ja siitä on seurauksena versojen rehevä kasvu kukinnan kustannuksella. Mutta innovaatioiden kukinta tai oikeastaan kukkimatta jääminen on yleisesti myös syy vääränlaisesta lannoituksesta.

Meidän tulisi ravita omaa ajatteluamme. Jokaisen tulisi kastella omaa ajatusmaailmaansa jatkuvasti erilaisilla ärsykkeillä. Työkaverini Mikon mantra on että innovaatiot synnytetään tai jopa pakotetaan syntymään.

Olen samaa mieltä. Ideoiden synnyttäminen on prosessi. Osalla ihmisistä se luonnistuu kuin itsestään johtuen ehkä heidän taustansa maaperästä. Osa ihmisistä vaatii huomattavasti enemmän aktiivista lannoittamista ja oikeanlaisten ravinteiden oikeaoppista käyttöä.

Olisi hienoa että kaikki ne ihmiset jotka kantavat mukanaan oikeanlaisia ravinteita, jakaisivat niitä huolella. Vain sitä kautta voimme poimia oikeanlaisia hedelmiä ja varmistaa että sato pysyy tasaisena vuodesta toiseen.

Itse toivoisin että meidän pihamme omenapuut kaatuisivat tuulessa. Vasta yhdelle on käynyt niin..Janne Gylling
torstai 11 syyskuun, 2014


tagit
Ideointi Tarina vierasaihe