Sisältöterraario


Tämä on suunnattu kaikille niille jotka tuottavat sisältöä. Niille jotka tarttuvat kynään tai näppäimistöön päivittäin. Niille jotka kärsivät tyhjän paperin syndroomasta. Ja niille jotka tuskailevat kirjoittamisensa kanssa.

Puhuin aiheesta pari päivää sitten täysin ventovieraan ihmisen kanssa. Tänään kirjoitan siitä.

Vaikeudet alkavat ympäristöstä

On niin vaikeaa. Edellä mainittu lause toistuu päivästä toiseen monella työpaikalla. On niin vaikeaa kirjoittaa. On niin vaikeaa tuottaa mielenkiintoista sisältöä. On vaan niin vaikeaa oikeastaan saada mitä tahansa aikaan. Tuskailemme kahdeksantuntisen päivän alusta loppuun.

Olet sitten kirjoittaja, säveltäjä, sanoittaja, maalaaja tai vaikka puhuja. Pystytkö tuottamaan omaa sisältöäsi mahdollisimman suotuisissa olosuhteissa? Kun katsot arjessa ympärillesi, onko ympäristö aidosti sellainen että se ruokkii sinua tuottamaan enemmän? Häiritseekö vierustoverin jatkuva roikkuminen puhelimessa? Tuntuuko että seinän takana vietetään synttäreitä eikä pidetä palaveria?

Löydä tilasi ja tunnelmasi

Tarvitsemme aika-ajoin tilaa, rauhaa ja yksityisyyttä. Kutsun tätä sisältöterraarioksi. Sisältöterraariossa on käytössäsi kaikki ne asiat jotka edistävät tuottamasi sisällön syntymistä ja kaikki muut häiriötekijät ovat poissa. Ilmanala on oikeanlainen ja tunnelma sellainen joka auttaa keskittymään. Jokaisen sisältöterraario on varmasti kovin erilainen.

Mitkä asiat ottaisit mukaasi tyhjään huoneeseen jossa sinun pitäisi kirjoittaa artikkeli? Mitä kaipaat ympärillesi että syntyy radiohitti? Sisältöterraario syntyy itselläni aamubussissa Beats Audion vastamelukuulokkeet päässä. Pystyn tuottamaan siinä tilassa lähes mitä tahansa. Missä on siis sinun oma terraario? Osaatko hyödyntää sitä oikein? Löytyykö sinulle paras ympäristö kotoa, lähikahvilasta vai työpaikalta?

Tukeeko siis ympäristösi sitä työtä jota teet?Janne Gylling
tiistai 28 lokakuun, 2014
Kirjoitettu: bussissa

tagit
Ideointi luovuus muutos Työ työympäristö