Viha selainta kohtaan – IE7


Kaikki jotka ovat nettiin liittyvien töiden parissa, varmasti ymmärtävät tuskan jonka päättymiselle ei vielä näy loppua. Microsoftin luoma helvetinkone joka jyllää edelleen virastojen, kuntien ja isojen organisaatioiden koneistoissa.

Tuo paholaisen luoma ilmestys joka vaanii jokaisen standardin nurkalla ja pyllistää kaikelle sovitulle, täysin oman mielensä mukaan. Internet Explorer 7. Ja kaikki sen numeron erinäiset pienet päivitysversiot. Tuo tuskan numero joka ei jätä meitä vielä rauhaan. Vaikka onhan se vanha sanonta, ”Mikä pahan tappaisi”. Mikä voisi olla se meitä suurempi voima joka poistaisi tuon numeron mielestämme ja työpöydiltänne.

Mikään järjellinen syy ei puolusta IE7:n olemassaolon jatkumista. Ja kun tarkemmin miettii, niin samalla voisi poistaa kaikki selaimet IE7-IE9 akselilta. Me kaikki teemme virheitä, mutta tuossa selaimessa yhdistyy niin monta virhettä pienessä paketissa, että jonkinlainen ”puhdistus” olisi tarpeen.

Tämä viha-rakkaus suhde on jatkunut liian kauan. Nyt sen on loputtava. Onneksi sentään Microsoft on tehnyt uusimmissa versioissa pakollisen päivityksen, jolloin käyttäjillä ei voi olla vanhoja versioita käytössä. Toisaalta, Microsoft ja auto-update ei tuo hyvää fiilistä mieleen. Liian monta kertaa on nähty että kyseinen yritys ajaa beta versioitaan tuotantokäyttöön.

Miten siis voisimme helpottaa oloamme? Onko tähän jatkuvaan piinaan lääkettä?

Yksi selkeä ratkaisu on olemassa. Apple teki sen Flashille.

Lopetetaan sen tukeminen

Aika yksinkertainen ratkaisu. Päätetään yhdessä että IE7 kuuluu tästä päivästä lähtien ei tuettuihin selaimiin. Niin helppoa se on. Heti kun tuki loppuu, tulee paine päivittää versiot. Muuten tämä ikuinen piina vain jatkuu entisellään.

Vapauttakaa internet! Lopettakaa IE7:n tukeminen!Janne Gylling
keskiviikko 5 syyskuun, 2012


tagit
Internet vapaus