Henkilökohtainen ekosysteemi


Ekosysteemi. Paljon käytetty termi, jolla kuvataan toimintaympäristöä jossa kohtaamme asiakkaat.

Olen kirjoittanut aiheen ympäriltä aikaisemminkin. Olen ollut yli 10 vuotta Apple-uskovainen. Otin silti töissä käyttöön PC:n, sillä halusin kokeilla sitä toista puolta. On vaikea kommentoida Windows-maailmaa jos siellä ei ole ollut pitkään aikaan.

Olen vaihtanut iPhonesta Androidiin ja siitä Lumiaan ja takaisin Androidiin. Vaihtaminen on käynyt aina helposti. Kaikki mitä tarvitsen ja käytän, kulkee mukanani. Kirjoitin Facebookissa viime viikolla että ekosysteemi on valetta. Jäin miettimään väitettäni, ja pohdin asiaa omalta osaltani tässä.

Käytän töissä Adoben tuotteita. Tallennan asiat Evernoteen. Kuuntelen musiikkini Spotifystä. Sähköpostit kulkevat Exchange serverin kautta mihin tahansa päätelaitteeseen. En ole siis miltään osin sitonut itseäni Applen, tai Microsoftin ekosysteemiin. Voin koska tahansa vaihtaa Mac/PC laitteesta toiseen, enkä menetä mitään.

Suurempi huoli tulisi Evernoten katoamisesta. Sitä ikävöisin todella.

Miksei laitevalmistajat ole onnistuneet sitomaan minua kiinni? Minulla on MacBook Pro, iPad ja AppleTV. Silti voin käyttää töissä PC:tä ja puhelimena Androidia, eikä mitään ongelmia ole. Toisena tablettina on Nexus 7. Sen käyttöönotto kesti ehkä kaksi minuttia ja sen jälkeen kaikki tiedostot, musiikki, yhteystiedot ja sähköpostit olivat täysin synkassa. Helppoa.

Ylläpidän tätä sivustoa WordPressin kautta. Tietokoneella, tabletilla ja puhelimella. Kaikki toimii.Janne Gylling
lauantai 10 marraskuun, 2012


tagit
brändi käyttökokemus