Litistynyt sammakko


Ajanhallinta tahtoo pettää aika helposti. Kalenteri täytyy kaikenkarvaisista kissanristiäisistä ja muista mukamas niin kovin tärkeistä tapahtumista. Kun katson esimerkiksi tämän viikon osalta omaa kalenteriani, voisin todeta että sieltä voisi heittää ainakin kolmanneksen tapaamisista pois, eikä kenenkään maailma siihen kaatuisi.

Miksi tulee hyväksyttyä kaikki mahdolliset palaverit? Tai oikeastaan, miksi ihmeessä tulee edelleen sovittua niin älyttömän pitkiä tapaamisaikoja. Mikään keskustelu ei saisi kestää yli tuntia. Jokainen palaveri joka kestää yli tunnin, täytyy sisältää jo yli kymmenen osallistujaa, muuten ne ovat ajankäytöllisesti todella hukkaan heitettyä aikaa.

Mitä vähemmän on aikaa, sitä tehokkaampia kuitenkin aina olemme. Se viimehetken kiire saa meidät puristamaan tarjouksen kasaan viimeisenä päivänä, vaikka aikaa olisi alkujaan ollut monta viikkoa.

Haluaisin pitää yhden sellaisen viikon jolloin ei ole yhtään palaveria, ainakaan missään neukkarissa. 23. – 29.6. eli viikko 26 näyttää siihen oikein oivalliselta. Siellä ei ole vielä merkattuna mitään ja veikkaan että aika moni on jo juhannusfiiliksissä tuolloin. Olkoon tuo viikkon ensimmäinen kokeilu. Jos se tuntuu hyvältä, merkkaan kalenteriin syksylle kaksi sellaista viikkoa joille en sovi mitään etukäteen.

Ai niin, miten litistynyt sammakko tähän kaikkeen liittyy? Eipä oikeastaan mitenkään, mutta kokeillaan että kuinka nopeasti tämä juttu indexoituu hakukoneisiin sillä hakusanalla.Janne Gylling
maanantai 12 toukokuun, 2014


tagit
Elämä Graafinen suunnittelu Kiire muutos puuhastelu Tarina tavoitteet