Lyhyestä virsi kaunis – infograafit valtaavat netinVähintäänkin jokainen on törmännyt viimeistään Pinterestissä infograafeihin. Sanotaan että verkko visualisoituu ja kuvien asema nostaa arvoaan tekstisisältöön verrattuna.

Infograafit on hauskoja, mutta huonoja käytössä

Mille päätelaitteelle ne on oikeasti suunniteltu? Onko jossain joku jumalattoman pitkä näyttö jolla voi tarkastella niitä? Pitäisikö tässä asemoida työpöydällä olevat näytöt täysin uusiksi? Et saa yhdellä silmäyksellä niistä mitään selvää, suurennettuna et hahmota kokonaisuutta ja niiden esittäminen vaikkapa osana powerpointia on mahdotonta.

Hauska idea. Visuaalinen esitys. Mutta täysin kelvoton muodoltaan. Niitä on huono katsoa puhelimella, tabletilla tai kannettavan ruudulta.

Janne Gylling


Avainsanat: käyttökokemus

One thought on “Lyhyestä virsi kaunis – infograafit valtaavat netin

 1. Moi!

  Itse olen saanut jo infograafi-ähkyn. Sellaisen saavuttaa seuraamalla aktiivisesti esim Mashablea :p

  Tuntuu, että joka ikinen konsepti, metodi, prosessi tai tilanne täytyy tänä päivänä kääntää infograafiksi. Aivan kuin ihmiset eivät pystyisi ymmärtämään tekstiä tai numeroita.

  Omalla kohdalla infograafit ovat toimineet parhaiten juuri tabletilla selatessa, sillä siinä pitkän sivun skrollaus ja ”tiedon paljastuminen” luetun mukana toimiii parhaiten.

  Näkisin, että soveltuvin käyttökohde infograafin käytölle on mahdollisimman tylsän luontaantyöntävän ja erittäin monimutkaisen datan visualisointi kiireisille markkinointi-ihmisille.

  Infograafia pykälää viihdyttävämpi konsepti on ”animoidut infograafit” RSA Animaten tapaan:

  http://www.youtube.com/watch?v=u6XAPnuFjJc

Comments are closed.