Tarvitsemme painetta


Siellä sitä taas oltiin. Tuulessa ja tuiskussa, selkä märkänä ja lenkkarit mutkalla. Kävin viikolla Helsingin 4Runners liikkeessä Kampissa ja tein loistavia löytöjä. Olin jo aikaisemmin lukenut netistä compressio vaatteista, mutta kun testasin 2XU compressio juoksuhousuja, olin myyty.

Compressio parantaa verenkiertoa laittamalla pientä painetta jalkoihin. Ja siitähän se ajatus sitten lähti..

Me kaikki tarvitsemme vähän painetta

Ollessani mainostoimistossa töissä, oli aika vakio kommentti, että ”pakko on paras muusa”. Kun aikataulut alkaa painaa päälle, alkaa syntyä. Uskonkin että meistä jokainen tarvitsee pienen määrän painetta, jotta toimimme paremmin.

Paine ei ole sama kuin helvetillinen stressi. Ei todellakaan, vaan sellaista tervettä jomotusta siitä että jotain pitäisi tehdä.

Kun vähän puristaa, syntyy parempaa

Vaikka jääkiekkoilijat puhuvatkin mailan puristamisesta yleensä negatiivisessa mielessä, väitän että pieni liikapuristuskin on parempi kuin velttous.

Jos tiedämme että meiltä odotetaan jotakin tiettyyn päivään mennessä, saamme sen yleensä tehtyä siihen mennessä. Viikolla kuulin juttua muutamasta väkisin väännetystä gradusta, vaikka aikaa olisi ollut monta vuotta kirjoittaa. Viimehetken paineessa olivat nekin syntyneet muutamassa viikossa valmiiksi.

Velttous tappaa meidät

Tekeminen pitää olla mukavaa, siitä pitää pystyä nauttimaan, mutta silti pieni paine auttaa. Saku Tuominen voisi kertoa Redesign925 -projektin kokemuksiaan tähän kohtaan, jos hänet tuntisin paremmin.

 

Kuinka monta kertaa olet päättänyt aloittaa jonkin, jota et ole vieläkään aloittanut? Olisiko nyt jo aika? Pakota itsesi tänään johonkin sellaiseen että voit illalla todeta ylittäneesi itsesi.Janne Gylling
torstai 15 elokuun, 2013


tagit
Elämä Markkinointi metelimedia muutos Tarina tavoitteet