Tässä on tilinumeroni


Kävin aamulla keskustelua Tuplaamon Pasin kanssa. Näiden keskustelujen pohjalta on tänne kirjoiteltu aikaisemminkin..

Olen vahvasti sitä mieltä, ja siis samaa mieltä Pasin kanssa, että meille on syntynyt jostain syystä sellainen ”messujen nakkisuoja”. Pasi oli käynyt Alihankintamessuilla toteamassa kuinka vanhat ja uudet jermut olivat pakoilleet asiakaskohtaamisia messuseinäkkeiden takana ja nojailleet kahvikuppinsa kanssa kahvion pystypöydissä.

Tavataan kaikki vanhat tutut joiden kanssa on helppo jutella turhanpäiväisistä asioista. Koitetaan saada kauppahaaviin ehkä yksi järkevänoloinen liidi jonka varjolla voidaan perustella myös seuraavan vuoden osallistuminen.

Poltetaan firman rahaa kymmeniä tuhansia yhdessä päivässä.

Ei yhdelläkään yrityksellä mene niin hyvin että kannattaa osallistua mihinkään tapahtumaan ilman että sille lasketaan edes jonkinlaista panos-tuotto-odotusta.

Tai ehkä tässä maassa on edes yksi sellainen yritys? Mitäpä jos tehdään niin että jätätte yhden tapahtuman väliin ja siirrätte siitä säästetyn rahan minun tililleni. Pääsemme kaikki huomattavasti helpommalla ja saatte kuitenkin tilinpäätöksessä markkinointibudjetin näyttämään samalta kuin edellisenä vuonna. Hengailkaa vaikka tuo päivä kotosalla ja selailkaa kilpailijoinne tarjoamaa – ei mene päivä edes hukkaan.

Päivä ilman minkäänlaista liiketoiminnallista odotusta ja tavoitetta on nimeltään lomapäivä.

Olemme luonteeltamme vähän laiskoja. Pyrimme tekemään mahdollisimman vähän päätöksiä, toimimme tapojemme mukaan ja yritämme säästellä energiavarojamme. Se on ihmisille ihan luontaista. Sen verran dna:ssamme on jäljellä esi-isiemme verta.

Haluaisitko ottaa enemmän irti seuraavista kohtaamisista? Onko sinulla oikeasti varaa tarjota myyntimiehillesi palkallinen lomapäivä messukeskuksen kahviossa? Think again.Janne Gylling
tiistai 23 syyskuun, 2014


tagit
brändi Ensivaikutelma johtaminen muutos puuhastelu Tarina tavoitteet Työ