Juoksetko markkinan perässä


Terveisiä pururadalta! Siellä se ylipainoinen elämäntaparemontin tekijä taas taapersi otsa hiessä pitkin polkuja. Kirjoitin pari päivää sitten markkinoinnista verraten sitä liikuntaan. Tänään jatkuu sama tahti.

Oli muuten henkisesti aika raskasta juosta sama lenkki kahteen kertaan. Ensimmäisellä kierroksella The Haunted siivitti menoa tutulla poljennolla ja pää tuntui täysin tyhjältä. Raitis ulkoilma tekee työpäivän jälkeen todella hyvää. Toisella kierroksella alkoi jo askel painaa ja Mokoman uusin pitkäsoitto sai tehdä tehtävänsä ihan tosissaa. Puhuinkin lenkkeilystä Mokoman laulajan Marko Annalan kanssa pari viikkoa sitten. Terveisiä vaan Pyynikin lenkkipoluille.

Kyllä se ylämäki sieltä tulee

Elämässä ja liiketoiminnassa on niitä helppoja alamäkiä ja vähän vaativampia ylämäkiä. Alamäki voi antaa helposti sellaisen kuvan että tämähän kulkee kuin itsestään. Tuudittaudutaan siihen maailmaan jossa tekeminen on helppoa. Ei mietitä tulevaa eikä säästellä paukkuja vaikeuksiin. Kuitenkin kvartaalitalouden ulkopuolella on suhdannevaihtelujen tasainen tahti. Nousu ja lasku ei koskaan jatku loputtomiin ja molempia tulisi ennakoida oikeilla liikkeillä.

Paina ohi vaan, jos jaksat

Kun olet matkalla ja näet selkeästi kilpailijan jo näköpiirissä – alat aika herkästi ottamaan pidempää askelta. Pyrit tavoittamaan kilapilijasi ja pääsemään rinnalle. Ihan perässä kulkeminen, pienessä imussa juokseminen voi tuntua helpolta, mutta kun pääset rinnalle olet käyttänyt hetkellisesti aika paljon paukkuja, juuri kun olisi aika painaa vielä vähän lisää kaasua ja ajaa ohi.

Tunnustele siis mihin voimasi riittävät ja varmista että ne eivät lopu väärässä kohdassa. Juokseminen asiakkaissa voi polttaa helposti loppuun eikä voimat sitten riitä kun on tekojen aika.

Kukaan ei halua diktaattoria

Minulla on ollut oikeus ja kunnia työskennellä Magnus Lönnqvistin kanssa (Magnus on Suomen ensimmäinen triathlon mestari ja todellinen teräsmies niin työssä kuin vapaalla.)

Hyvä valmentaja antaa neuvoja, opastaa ja seuraa kehitystä. Valmentajan tehtävä ei kuitenkaan ole tehdä harjoituksia sinun puolestasi. Yhtälailla hyvä valmentaja rakentaa harjoitusohjelman yhdessä valmennettavan kanssa. Emme halua diktaattoria joka kertoo vain oman mielipiteensä eikä suostu toimimaan millään muulla tavalla. Arvostan suuresti henkilöitä jotka ovat sillanrakentajia, eivätkä niiden polttajia.

Päivässä ei kehity kuin valokuvat

Kaikelle tulee antaa sopivasti aikaa. On turha kuvitella pikavoittoja, jotka jäisivät arkeen. Sisäinen sitouttaminen ja prosessien jalkauttaminen jää liian usein tekemättä. Asiat näyttävät paperille helpolta ja valmiilta, mutta kun on tekojen aika ei tapahdu mitään.

Pitkäjänteinen harjoittelu kantaa hedelmää. Alussa se vähän sattuu – voi olla että illalla paikkoja kolottaa ja vähän harmittaakin. Mutta vain tekemällä toistoja saadaan asiat juurtumaan selkärankaan. On sanottu, että meidän tulisi tehdä 10.000 tuntia jotakin asiaa että olemme siinä hyviä. Liian useasti odotamme silti tuloksia jo ensimmäisen 7,5 tunnin kuluttua.

 

Vähän sadetta polulle ja pitkiä ylämäkiä – siitä se lähtee!

 Janne Gylling
tiistai 13 elokuun, 2013


tagit
digistrategia digitalisoituminen Markkinointi metelimedia muutos palvelumuotoilu Tarina tavoitteet Viestintä