Kamerapuhelin testissä


Jos olet lukenut kirjoituksia, olet ehkä huomannut että olen aika isosti Applen tuotteiden suurkuluttaja. Applen ekosysteemin vallassa en koe olevani, sillä pääosin käytän sisältöjä muiden pilvestä. Adoben ohjelmat yhdistettynä Spotify, Evernote ja FB+Twitter komboon ovat oikeastaan ne joita käytän.

Käytän puhelinta aika vähän soittamiseen, ja ne jotka ovat minua puhelimella tavoitelleet ovat huomanneet että käytän sitä myös aika vähän vastaamiiseen. Netti, sähköposti ja kalenteri ovat ehkä ne pääasialliset käyttötarpeet puhelimella. Arvostan puhelimen äänettömyyttä ja käsituntumaa.

Arvostelin aika kovinkin sanoin Jollaa blogissani. Halusin antaa sille mahdollisuuden, mutta yhteistyömme alkoi rakoilemaan liian nopeasti. Sailsfish voisi olla ehkä minun ekosysteemi vaikkapa parin vuoden päästä kun se on valmiimpi.

Kyselin Twitterissä että mistä voisi saada lainaan Lumia 1020. Sen kameraa on kovasti kehuttu ja se on ehkä maailman selkein kamerapuhelin genren edustaja, enemmän kuin älypuhelinsarjan haastaja. Ei kukaan ole kehunut kyseisen laitteen muita ominaisuuksia. Mutta miten Lumia toimii oikeasti arjessa ja korvaako sen huikea kamera oikeasti digijärkkärin. Sitä ajattelin lähteä kokeilemaan, aidosti ja rehellisesti.

Tässä kohtaa haluan mainita, että sain puhelimen lainaan Rajala ProShopin kautta. Maksoin kyseisestä laitteesta 300 euron pantin, eli minulle ei ole suoranaisesti sponsoroitu mitään. En saa tästä testistä siis minkäänlaista henkilökohtaista hyötyä. Arvonsta silti suuresti Rajalan nopeaa palvelua ja loistavaa mahdollisuutta. Nokia ei herännyt verkossa tähän aiheeseen mitenkään.

Pyrin tekemään testini siis täysin avoimesti ja suoraa. Annan Lumia 1020 puhelimelle aidosti mahdollisuuden. Kirjoittelen seuraavan parin viikon aikana fiiliksiä laitteesta sekä oksennan verkon täyteen sillä otettuja kuvia. Teitä on varoitettu. Koitan ampua Lumialla otetut kuvat Twitteriin hästägillä #jannelumia.Janne Gylling
perjantai 17 tammikuun, 2014


tagit
brändi käyttökokemus lumia Mobile muotoilu palvelumuotoilu testing