Kansalaisaloite voi muuttaa maailmaa


Kirjoitin jo aikaisemmin siitä, että minkälaisessa yrityksessä olen töissä. http://www.jannegylling.fi/great-place-to-work/. Ajattelin tänään jatkaa aiheesta, sillä juhlimme noin viikko sitten sijoitustamme (7.) Great Place to Work kilpailussa.

Olen ollut Solitalla töissä 1,5 vuotta. Tänä aikana yritys on muuttunut paljon. Strategian kirkastaminen ja henkilökunnan hyvinvoinnin kehittäminen, niin Redesign925 hankkeen tiimoilta, kuin muutenkin yleisen työssä viihtymisen rintamalla, on tehnyt Solitasta entistä paremman paikan.

Kirjoitin jo tuossa aikaisemmassa kirjoituksessani, että työilmapiiristä kertoo kaikista eniten se, millä fiiliksellä ihmiset tulevat maanantaina töihin. Jos jokainen maanantai koostuu lähinnä vitutuksesta ja pahasta olosta, ei työntekijä pysty millään tekemään parastaan hänelle annetuissa tehtävissä.

Uskon, ja todistan, että Solitalla asiat ovat toisin. Meillä ihmiset viihtyvät työssään. Solita on viemässä Suomea kohti digitalisoituvaa yhteiskuntaa, joka antaa kansalaisille mahdollisuuden tehdä asioita helpommin kuin koskaan, ja vaikuttaa päätöksentekoon enemmän kuin milloinkaan.

Yksi aloite voi tehdä historiaa

Kansalaisaloite (https://www.kansalaisaloite.fi/fi) on ollut käytössä jo jonkin aikaa. Se antaa kansalaisille mahdollisuuden nostaa esille heille tärkeitä asioita ja sitä kautta nostaa asioita eduskunnan päätettäväksi. Joukossa on aloitteita, jotka keräävät tarvittavat 50.000 kannatusta todella nopeasti.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/192 keräsi tarvittavat 50.000 ääntä alle vuorokaudessa, ja ylitti 100.000 rajan vielä saman päivän aikana. Palveluun tuli kävijöitä niin kovaa tahtia, että jos sama tahti olisi jatkunut kuukauden, olisi kävijämäärä palvelussa ollut 1 296 000 000 yhden kuukauden aikana.

Kansalaisaloite on hyvä esimerkki siitä kuinka maailma muuttuu digitalisoitumisen myötä. Ovelta ovelle keräämisellä olisi aika vaikea saada tuossa ajassa samanlaista määrää ihmisiä mukaan. Verkostoituminen on mahdollistanut, niin tiedon jakamisen kuin keräämisen nopeammin kuin koskaan aikaisemmin.

Oletko vailla lupaa?

On hienoa olla katsomassa etulinjassa kun yhteiskunta viedään verkkoon. Juuri julkaistu Lupapiste-video (http://www.youtube.com/watch?v=J0iJRZpmrtY) on esimakua siitä kuinka kuntalaisten lupa-asioinnit helpottuvat jatkossa huomattavasti. Ei jonottamista virastossa, ei turhia käyntejä vaan asiointia juuri silloin kun sinulle sopii. Jokainen omakotitalorakentaja tulee rakastamaan tuota palvelua.

Nyt kaikki mukaan

Kiinnostuitko? Olisiko halua tulla tekemään aika siistejä duuneja aivan loistavien tyyppien kanssa?

http://www.solita.fi/ura/avoimet-tyopaikat/

 Janne Gylling
torstai 21 maaliskuun, 2013


tagit
digitalisoituminen Elämä Markkinointi muutos palvelumuotoilu Työ verkkopalvelu