Onko suunnittelijan sukupuolella väliä


Lueskelin aamulla kirjoitusta, jossa oltiin kovin harmistuneita siitä että ohjelmistoalalla on kovin vähän naisia. Tekstissä oli mielestäni kovin hassu lause:

Naiset käyttävät ohjelmistoja ja sovelluksia siinä missä miehetkin. Ohjelmistojen suunnittelijat ovat kuitenkin pääsääntöisesti miehiä. Arvokas naisnäkökulma jääkin hyödyntämättä ohjelmistokehityksessä.

Siis mitä? Eikö teillä ole kuultu sellaisesta asiasta kuin käyttäjähaastattelut, käyttäjätestaus jne. Eihän ohjelmistosuunnittelussa ole merkitystä onko käsissä joilla koodi kirjoitetaan kynsilakkaa vai ei.

Ohjelmistojen loppukäyttäjien sitouttaminen jo konseptointivaiheessa, aktiivinen käyttäjien haastattelu projektin aikana ja sovellusten testaaminen eri kohderyhmillä on ainakin meillä ihan arkipäivää.

Toki IT-alalle mahtuu lisää naisia. Meillä niitä on nyt henkilöstöstä 23%. En silti usko että kiintiöillä rakennetaan parasta lopputulosta.

Opettajina ja sairaanhoitajina on kamalan vähän miehiä. Parantuisiko opetuksen taso lisäämällä miehiä kouluihin?Janne Gylling
tiistai 2 syyskuun, 2014


tagit
brändi Elämä Ensivaikutelma Graafinen suunnittelu käyttökokemus palvelumuotoilu Personointi