Co-design projektimallina


Olemme uudistamassa yhtä Suomen suosituimmista verkkopalveluista. Projektissa on mukana neljä tahoa, joiden yhteistyönä sivusto uudistetaan tämän vuoden aikana.

Täytyy myöntää, että olin alkuun melko skeptinen, että mitä tästä tulee. Ajatus siitä että tahot kinastelevat samalla hiekkalaatikolla, ei kuulostanut kovinkaan positiiviselta loppuvuodelta.

On ollut kuitenkin todella hieno huomata, että tämä malli toimii. Ainakin meidän neljän yrityksen välillä. Sovimme samalle hiekkalaatikolle aivan loistavasti ja lainaamme lapioita sekä hiekkamuotteja toisillemme lennossa. Lopputulos on varmasti enemmän kuin osiensa summa.

Ehkä jokainen projekti tulisi tehdä tällä tavalla.

Pidän siitä että asioita tehdään yhdessä. Aika useasti ajaudutaan siihen, että jokainen tekee omaa juttuaan omassa pienessä siilossaan. Osin se voi johtua hinnoittelumallista jolla projektit on saatu myytyä. Läsnäoloa yhdessä koko projektitiimin kanssa on liian vähän.

Opetellaan tuntemaan itsemme

Meillä jokaisella on jotain opittavaa. Kun näemme miten muut toimivat, tekevät, ideoivat, suunnittelevat jne. saamme varmasti useita uusia ajatuksia oman tekemisen kehittämiseen. Kun tehdään porukalla, tehdään aidosti yhteistä juttua. Jokainen osapuoli sitoutuu projektiin ja tekee sen ylimääräisen mailin jotta lopputulos on parempi kuin keskinkertainen, tai edes riittävä. Tähtäämme korkeammalle.

Yhteistyössä on avain

Liian moni tekee asioita yksin. Maailmaa on mahdotonta muuttaa, ellet saa muita mukaan muutokseen. Yhteistyö on kaikkiaan se avain, joka sopii useampaan lukkoon. Suurimmat ongelmat muutosjohtamisessa syntyy porukan sitouttamisen hataruudesta. Jos ei uskota ja sitouduta muutokseen, ei muutos koskaan tapahdu.

 

Tee tällä viikolla edes kerran niin, että otat työyhteisöstäsi ihan randomilla jonkun henkilön jonka kanssa sparraat tekemääsi asiaa tunnin. Et häviä mitään, mutta voit voittaa paljon.Janne Gylling
keskiviikko 10 huhtikuun, 2013


tagit
digistrategia Graafinen suunnittelu käyttökokemus metelimedia muotoilu muutos palvelumuotoilu Palvelusuunnittelu Personointi responsiivisuus Sisältöstrategia Tarina tavoitteet verkkoläsnäolo Viestintä